Városi Szavalóverseny

Gabriella Jászné Erdei, 2017. dec. 5. 7:05   [ 2018. jan. 11. 1:27 frissítve ]

A Gyáli Ady Endre Általános Iskolában 2017. november 29-én tartottuk meg a városi szavalóversenyt. Négy korcsoportban a város általános iskoláinak legjobb szavalói – korcsoportonként 12 tanuló – örvendeztette meg a zsűrit és a nézőket előadásával. A zsűribe az iskolák magyartanárai mellett mindig meghívást kapnak külső szakértők az objektivitás érdekében. Így történt ez most is. Idén az 1-2. évfolyam zsűrijének elnöke Ritecz Istvánné, a Gyáli Liliom Óvoda nyugalmazott vezetője, a 3-4. évfolyamé Kápolnásiné Sági Andrea a Gyáli Tulipán Óvoda vezetője volt. A felső tagozaton a zsűri munkáját két külső szakértő is segítette: az 5-6. évfolyamon Deák Fruzsina musicalszínésznő és Ljubimov Krisztina a Gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár igazgatója, a 7-8. évfolyam

ét pedig Deutsch Anita színművésznő és Gazdik István a Klauzál Gábor Művelődési Központ vezetője.

A versenyt a tanulók szavalatai valódi élménnyé emelték, minden szereplő méltón képviselte intézményét. A döntéshozatal alatt illatos pogácsa, mosolygó szendvics és tea várta a vendégeket. Mivel ebben az évben ünnepeljük Ady Endre 140. születésnapját, és iskolánk 25 éve vette fel a költő nevét, minden részvevő számára az emléklap mellé hűtőmágnest is ajándékoztunk. A helyezettek pedig oklevelet és könyvjutalmat kaptak.

Jó hangulatú, emlékezetes nap volt ez! Köszönjük minden versenyzőnek, szervezőnek, a zsűrizésben részt vállalónak a munkáját!

Jövőre újra találkozunk!     

         

Diószegi Zoltánné

Városi Szavalóverseny


Comments