Tájékoztatás a legsürgősebb intézkedésekről

Mária Templom, 2020. márc. 15. 7:29

Tisztelt Szülők!

Hivatkozva a 1102/2020 (III.14) Kormányhatározatra, a 3/2020 (III.14.) EMMI határozatra, valamint dr. Maruzsa Zoltán Államtitkár úr levelére,  a 2020. 03. 16-tól bevezetendő tantermen kívüli digitális munkarenddel kapcsolatban a következő tájékoztatást adom:

·         Az iskolákat 2020. március 16-tól a tanulók nem látogathatják.

·         A tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése a járvány terjedésének megakadályozása érdekében történt. Kerülendő a tanulók nagyobb csoportokban történő felügyelete, a tanulók részéről a nagyobb csoportokban történő találkozás, programok szervezése! A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyezettebbek.

·         Javasoljuk és kérjük, hogy a szülők elsősorban családban, rokonságban (pl. a szintén otthon lévő egyetemistákkal, ismerős szülők közösen, szomszédok közösen felváltva) szervezzék meg a gyermekek felügyeletét és ellátását.

·         Az iskola szükség esetén kiscsoportos felügyeletet biztosít 8.00-17.00 óra között. Ezt csak azok a szülők kérhetik, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. A gyermekfelügyelet igényléséhez munkáltatói igazolás és/vagy méltányossági kérelem benyújtása szükséges. Az igényeket legkésőbb március 16-án 10.00 óráig lehet benyújtani a Kréta e-ügyintézés felületen, vagy az osztályok által működtetett online kapcsolattartási felületen az osztályfőnöknek! Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek!

·         A digitális oktatás megszervezéséről a későbbiekben kapnak tájékoztatást.

 

Iskolai étkezés rendje:

Az iskolai étkezés továbbra is mindenki számára biztosított, az alábbi változtatásokkal:

·         az iskolák ebédlőjében az étkeztetés tiltott;

·         mindenki a saját iskolájának udvarán (tálalókonyha kívülről megközelítve) személyesen tudja átvenni az ételt 11:00 és 14:00 óra között;

·         tízórai és uzsonna nem biztosított, aki napközire fizetett elő annak a különbözet jóváírásra kerül;

·         az étel átvételéhez szükséges magukkal hozni a gyermek nevével ellátott 4 részes zárható edényt, lehetőség szerint ételhordót;

·         élelmiszerbiztonsági szempontból az ételhordót a kijelölt helyen le kell adni, ami egy fertőtlenítő mosás közbeiktatásával kerül visszadásra a kiadási pontban;

·         kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy amennyiben nem tartanak igényt az étkezésre, úgy azt mondják le alábbi e-mail címen: kozetkeztetes@gyalkonyhaja.hu a gyermek nevével, osztályával, illetve az iskola nevével ellátva, valamint 2020. március 16. 08:00-tól 10 óráig telefonon: 06-29/340-134-es számon keresztül. Az eddig befizetett pénz jóváírásra kerül a következő számlájukban.

 

Együttműködésüket köszönöm!

 

Gazdikné Kasa Csilla

igazgató

 

Gyál, 2020. 03. 15.

 

Comments