Tájékoztatás a koronavírus-járvány megelőzéséről

Gabriella Jászné Erdei, 2020. márc. 12. 22:31

Tisztelt Szülők!

 Érdeklődő kérdésekre válaszolva ezúton tájékoztatom Önöket a koronavírus-járvány megelőzése, a diákok védelmében tett intézkedésekről:

- Minden iskolán kívüli programot (tanulmányi versenyek, színházlátogatások, kirándulások) március-április hónapra egyelőre lemondtunk.

- Elhalasztottuk a hetedikesek márc. 31-i Határtalanul erdélyi utazását. Tárgyalásban vagyunk a támogatáskezelővel és az utazási irodával arról, hogy a későbbiekben mikor, hogyan tud a kirándulás megvalósulni.

- Az épület összes mosdójában február közepétől antibakteriális kézmosófolyadék van elhelyezve, amit a gyerekek használnak. A kézfertőtlenítő folyadékból elegendő mennyiség áll rendelkezésünkre, a tankerülettől és az önkormányzattól is kaptunk.

- Folyamatosan felhívjuk a gyerekek figyelmét a gyakori kézmosásra, a csapok fölé magyarázó folyamatábrát helyeztünk ki a helyes kézmosásról. A melegvíz hőfokát még feljebb vettük a bojlerekben.

- Folyamatosan kérjük a diákokat, hogy használjanak papírzsebkendőt, majd dobják ki a kukákba! (A szülőktől azt kérem, hassanak oda, hogy a gyerek hordjon magánál zsebkendőt!)

- A takarításhoz fokozottan, naponta többször használjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által előírt virucid hatású fertőtlenítő szereket, odafigyelünk a gyakran használt felületek (korlátok, kilincsek, asztallapok stb.) tisztítására. A takarítást minden nap személyesen ellenőrzöm!

- Akiről tudjuk, hogy külföldön tartózkodott, utazni készül, vagy közvetlen hozzátartozója járt esetlegesen fertőzött területeken,azt megkértük, ne jöjjön iskolába, maradjon otthon. E tekintetben több család is nagyon együttműködő, felelős magatartást tanúsított, amit ezúton is köszönök! Kérem, hogy mostanában ne utazzanak, vagy utazásaikról adjanak tájékoztatást!

- Kérem, hogy ha gyermekük lebetegedőben van, tartsák otthon, ne engedjék iskolába!

- Az iskolában helyiséget bérlő külsős (felnőtt) sportegyesületek belépését átmenetileg felfüggesztem.

- Az iskolába a járvány idején a szülők sem jöhetnek be (kivétel ügyintézés, pedagógusokkal egyeztetett találkozás)! Kérem, hogy reggel ne kísérjék be a gyerekeket, délután a kapu előtt várják őket! Fontos, hogy minden „átmenő forgalmat” a tisztaság megőrzése érdekében a minimálisra csökkentsük! Az együttműködésüket és a megértésüket kérem!

 Minden új információt a koronavírus-járvány megelőzéssel kapcsolatban az iskola honlapján, illetve az e-naplóban megosztunk Önökkel.

Azon vagyunk, hogy a gyerekek biztonságban legyenek az iskolában, ehhez kérem együttműködésüket!

                                                                                                                                                                                         Üdvözlettel:

                                                                                                                                                                                                                                     Gazdikné Kasa Csilla

                                                                                                                                                                                                                                                igazgató

 Gyál, 20120. március 12.

Comments