Tájékoztatás a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szünidei étkeztetéséről

Veronika Szaniszló, 2020. máj. 16. 12:46

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997.évi XXXI. törvény 21.C § (1) bekezdése alapján, Gyál Város Önkormányzata a nyári szünet időtartama alatt, 2020.június 16-ától várhatóan 2020.augusztus 31-éig, (augusztus 20-21-én, ünnepnap és pihenőnap okán az ellátás nem biztosított, azonban augusztus 29-ei szombati munkanapon biztosított) 54 napon keresztül biztosítja a déli meleg főétkezést a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

A jogszabály szerint a települési önkormányzat jegyzője minden egyes szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a helyben szokásos módon, valamint az intézményi gyermekétkeztetést biztosító intézményeken keresztül felhívja a jogosultak figyelmét a szünidei gyermekétkeztetésre, ennek időtartamára és helyszínére.

Tájékoztatom továbbá azon szülőket, akiknek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetét a szünidő időtartama alatt állapítják meg, hogy a gyermek azonnal jogosulttá válik az ingyenes déli meleg étkezésre, igénylésüket a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve a varga.patricia@gyal.hu e-mail címen nyújthatják be.

Kérelem nyomtatvány a www.gyal.hu oldalról letölthető.

 

Üdvözlettel:

Gazdikné Kasa Csilla

igazgató

Comments