Elmaradt védőoltások pótlása a 7. évfolyam tanulóinak

Gabriella Jászné Erdei, 2020. máj. 25. 8:14
Tájékoztatás iskolai kampányoltásról

 

Tisztelt Szülők!

Értesítem Önöket, hogy a márciusban elmaradt, kötelező védőoltás  /Engerix –B és a lányok HPV-oltására, az Osztályfőnök által kiküldött időpontokban kerül sor.

Emlékeztető a korábban  kiküldött értesítőből:

Magyarországon lévő oltási rend szerint, Hepatitis-B (fertőző májgyulladás) elleni oltás kötelező a 7. osztályos tanulók körében. A védőoltás 2 részből áll. (az első ősszel, a második tavasszal esedékes)

„Az oltás mellékhatásai jelentéktelenek: helyileg bőrpír, duzzanat alakulhat ki, általános  tünetként hőemelkedés, bágyadtság, csekély láz, fáradékonyság, enyhe izületi panaszok léphetnek fel. A tünetek néhány nap alatt elmúlnak.”

Ha a fenti védőoltást gyermekük már megkapta, annak időpontját, email-ben kérem elküdeni.,/ igazolást lefényképezni v. scannelni és csatolni szíveskedjen/

Az oltási kiskönyveket kérem, hozza magával az tanuló, aki még nem adta le.

Amennyiben gyermeküknek  valamilyen krónikus betegsége van  vagy tartósan gyógyszert szed, esetleg az elmúlt 1 hónapban  valamilyen védőoltást kapott, kérem  jelezni! Kérjük, hogy gyermeküket csak egészségesen engedjék el. Betegség esetén a pótoltásról később tájékoztatjuk Önöket.

A lányoknál, aki kérte a HPV-oltást, Ő náluk mindkét oltás egyszerre lesz beadva.(külön-külön 1 hónap különbséggel adható csak)

Kérem, hogy a gyermekük figyelmét hívják fel az alapos kézmosásra (az iskolában fertőtlenítő kézmosásra lesz lehetőség a földszinti mosdóban), valamint a helyes távolságtartó magatartásra. Kérjük, hogy gyermekük viseljen szájmaszkot. A tanulók oltására egyenként kerül sor az iskola orvosi szobájában.

Tájékoztatom Önöket hogy, oltás után a gyermekeknek 30 percet az iskola terültén kell tartózkodni, utána indulhatnak haza.


                                                                                Tisztelettel:

VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT

VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT

2360 Gyál,  József A. u 1.

Tel:  +36/30 622 4236

Póti Erzsébet védőnő

Email: gyalvno.04@gmail.com

Tájékoztatás a hepatitis B elleni iskolai kampányoltásról

A 2019/2020-as tanév őszén megkezdett védőoltásoknál az oltási sorozatot még ebben a tanévben be kell fejezni, és meg kell szervezni a 7. osztályos tanulók életkorhoz kötötten kötelező hepatitis B elleni március hónapban elmaradt védőoltás pótlását.

Az oltás ideje 2020. május 28. 13:00 órától az osztályfőnök által beosztott időpont szerint a fiúk részére.

Tájékoztatás a Humán Papillomavírus (HPV) elleni iskolai kampányoltásról

A 2019/2020-as tanév őszén megkezdett védőoltásoknál az oltási sorozatot még ebben a tanévben be kell fejezni, és meg kell szervezni a 7. osztályos leányok önkéntes, humán papillavírus (HPV) elleni április hónapban elmaradt védőoltás pótlását. A leányok részére a hepatitis B védőoltás is esedékes, ezért a két védőoltás egyidőben külön testtájra is beadható.

Az oltás ideje 2020. június 2. 13:00 órától az osztályfőnök által beosztott időpont szerint.

A felsorolt védőoltások beadásával kapcsolatban kérjük, kövessék az osztályfőnök utasításait!

 
Comments