E-ügyintézés szülőknek

Gabriella Jászné Erdei, 2019. ápr. 11. 5:55   [ 2019. ápr. 11. 6:38 frissítve ]
Tisztelt Szülők!

Bizonyára észrevették, hogy pár napja a KRÉTA elektronikus napló felületén megjelent egy új menüpont, az e-ügyintézés.

Ebben a tanévben ez a funkció tesztjelleggel működik, de ettől függetlenül teljes körűen használható.

A rendszerbe való belépéskor több funkció elérhető mellyel, az iskolával kapcsolatos ügyeket intézni tudják.  Az alábbi lehetőségek mindenképpen hasznosak lehetnek:

- Tanulói mulasztás igazolása: betegség esetén orvosi, vagy bármilyen más szülői igazolás beküldésére szolgál. Orvosi igazolás esetén minden esetben fel kell tölteni az igazolás fotózott, vagy scennelt formáját.

- Személyi adatokban történő változás: az iskola számára fontos információ, hogy ha tanuló személyi adataiban változás állt fent (pl.: lakcímváltozás).

- Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására, gondviselői kérelem benyújtása. Több napos utazás előtt lehetőség van a kérelem benyújtására (utazás, családi esemény). Minden esetben az iskola igazgatója határozatot hoz az engedélyről, mely a szülői felületen megjelenik.

 

Belépés, illetve valamennyi ügy indítása a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon azzal a jelszóval és felhasználó névvel, amit a gyermekük elektronikus naplójához használnak, vagy közvetlenül a KRÉTA rendszerén keresztül, az e-ügyintézés menüpontban.

Természetesen, a továbbiakban is intézhetik az igazolásokkal, tanulói adatváltozásokkal stb. kapcsolatos ügyeket papír alapon, ez csak egy plussz kényelmi funkció az online világban jártas szülők részére.

Mivel tesztüzemről van szó, ha bármilyen hibát észlelnek, vagy kérdésük van, az iskola@ady-gyal.hu címre megírva jelezhetik felénk.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

 

                                                                                               Gazdikné Kasa Csilla

                                                                                                          igazgató

Comments