Beiratkozás‎ > ‎

Beiratkozás menete, időpontja

Gabriella Jászné Erdei, 2021. ápr. 1. 6:47   [ 2021. ápr. 9. 3:34 frissítve ]

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

Az alábbiakban a Monori Tankerületi Központ által összeállított, egységes, beiratkozási tájékoztatót olvashatják. A szövegben kékkel szedtük a Gyáli Ady Endre Általános Iskola sajátos, helyi szabályait.

1.      Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a „BÁI” felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

A jelenlegi veszélyhelyzet miatt a Gyáli Ady Endre Általános Iskola az online beiratkozást részesíti előnyben. Kérjük a tisztelt Szülőket, hogy lehetőség szerint ezt a beiratkozási formát válasszák! Az első bekezdésben található linkre lépéssel lehet elindítani a beiratkozást április 10-től április 16. éjfélig. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az online beiratkozás, az E-ügyintés csak asztali számítógépről, illetve laptopról kezelhető, okostelefonnal nem!

Előzetesen töltse fel számítógépére kép formátumban a gyermek lakcímkártyáját, mert ez kelleni fog a beiratkozáshoz!

A felület megnyílása utána beiratkozáshoz részletes segédletet teszünk fel honlapunkra, amelyben pontra pontra szemléltetjük majd a lépéseket!

A KRÉTA E-ügyintézés felületén indítandó BÁI (beiratkozás általános iskolába) modulhoz a KRÉTA Tudásbázisban az alábbi címen található segédanyag:


https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

 

Amennyiben segítségre van szükségük, kérem hívják munkaidőben a 30/793 3819 titkársági telefonszámot!

Ha az online beiratkozásra semmilyen módon nincs lehetőségük, akkor ugyanezen a telefonszámon kérjenek időpontot személyes beiratkozásra, amely április 15-én vagy 16-án lehetséges a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. (Belépéskor kézfertőtlenítés, maszk használata, kötelező távolság betartása, egyszerre csak egy személy lehet az ügyintézőnél!) A személyes beiratkozás időtartama kb. 30-40 perc.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, ezt úgy teheti meg, hogy jelzi az iskola@ady-gyal.hu e-mail címen. (beiratkozás visszavonása vagy adatmódosítás)

Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben azt nyilatkozza, hogy a szülői felügyeleti jogot egyedül gyakorolja, ennek igazolásaként a tanév első napjáig köteles bemutatni az erről szóló határozatot!

A beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatását a veszélyhelyzet megszűnése után kérni fogjuk!

Kérjük, hogy kapcsolattartásra az iskola@ady-gyal.hu e-mail címet használják! (Közösségi oldalon küldött üzenetekre nem áll módunkban válaszolni!)

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etikaoktatást választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Monori Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a jozsef.villand@kk.gov.hu e-mail címen, illetve a 29/795-218-as telefonszámon akörzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjére vonatkozó kérdések esetén.

Gyál, 2021. 04. 01.

 

Gazdikné Kasa Csilla

intézményvezető

Comments